Už v jednom z našich skorších príspevkov ste čítali, že sa sťahujeme do nových kancelárií a rozmýšľame, ako tieto priestory skrášliť. Chceli sme vyskúšať crowdsourcing a zároveň podporiť mladé talenty. Do hlasovania  o najlepšiu skicu sme zapojili aj našich čitateľov a facebookových fanúšikov. Oslovili sme šikovných chlapcov z VŠVU, aby sa zapojili do nášho projektu a pomohli nám vyzdobiť biele priestory.

V našom úmysle nebolo, aby sme ich ovplyvnili našimi požiadavkami – dostali len témy, ktoré vypracovali podľa vlastných predstáv.

Úspech nášho blogspotu prekvapil aj nás. Ľudia začali diskutovať, posielať nám návrhy na zlepšenie skíc, dokonca sa ozvali aj ďalší umelci. Chceli sme ukázať aj to, že na Slovensku sú naozaj šikovní mladí ľudia, ktorí sa venujú umeniu. Oplatí sa chodiť s otvorenými očami a všímať si talentov umeleckých škôl.

Po zverejnení návrhov naši čitatelia dostali možnosť zahlasovať za vizuál, ktorý sa im najviac páčil. Tieto tri práce boli označené za najlepšie:

Panoráma

Panoráma

Starý a nový svet

Starý a nový svet

Digitálne žitie

Digitálne žitie

Najprv sme chceli oživiť vysokú stenu našej galérie. Napokon zhodli sme sa na tom, že panoráma mesta bude vhodnejšia do zasadačky, ktorá je kuchyňou našich kreatívnych nápadov. Medzi strohými bielymi stenami je ťažké nájsť inšpirácie pre nové  nápady.

Mimochodom vedeli ste že, modrá farba symbolizuje spoľahlivosť, zodpovednosť a stabilitu?

Pochvalu si zaslúžia šikovní chlapci Martin Schwarz a Erik Pánči, ktorí oživili skice. Po 16 hodinovej práci, dokončili maľovanie zasadačky. Celý proces sme zachytili na kameru a natlačili do 76 sekúnd:

Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli pri výbere vhodnej ilustrácie a dali nám svoje podnety na vylepšenie iných. Dostali sme mnoho reakcií a návrhov na úpravu hlavnej steny v galérii. Čoskoro sa k nej vrátime 🙂