Mohla by som začať vetou, že je to ťažké. Ešteže tak nezačnem. Keďže programátorov je ako šafránu, tak si táto misia vyžadovala viac ako len jeden inzerát s textom: “Hľadáme programátora”. Veď kto nehľadá. V prvom rade som sa na túto úlohu musela pozerať ako na dôležitú kampaň a s tým súviseli všetky nasledujúce kroky.

Spoznaj svoju cieľovku

Klasika pri klientoch.  Ale pri hiringoch to bude možno znieť šialene. Niekto by klasický hiring post nasadil za 5 minút aj s kávou. V tomto prípade to nestačilo, “obyčajný” inzerát by sa v množstve podobných inzerátov stratil. Preto som sa rozhodla pokecať si o tom priamo s naším programátorským tímom.

Obedy som s našimi kódermi absolvovala už dávno predtým, takže mám super prehľad o tom, koľko kilometrov na bicykli chodí Ondrej do práce, kde bol Tomáš na dovolenke alebo kedy máva Oliver na obed cestoviny. 🙂
Tento rituál o pol 12 máme zaužívaný už dlho, no priznám sa, že aj kvôli hiringom sme pripojili kávu o 14-tej aj o 16tej. Cez kávovar pretieklo veľa kofeínu a ja som zistila, že naši chalani sú v mnohom odlišní a preto som vedela, že jeden “uni” inzerátik mi pri tejto “uhorkovej sezóne” stačiť nebude.

Príbeh 21 vizuálov

Za siedmymi horami pod hradom vznikla prvá séria hiringov. Dokopy 7 vizuálov, 3 cielenia a pekné štatistiky. Pripojili sme pekné copy a na mailovú schránku nám klopali prvé CVčka. Výborne. O nejaký čas som už fotila nových chalanov na web v sekcii “elite team”. Ale čo keď so stúpajúcou teplotou na teplomeroch pribúdajú nové projekty (interné aj tie klientske). To znamená len jedno: HIRING!

V pohode by sa dali zrecyklovať staré vizuály, keby neboli obkukané. Preto sme si do zálohy pripravili 8 vizuálov na wordpressáka a 4 na frontend a backend developerov aj s 2 carouselmi. Jedno cielenie, druhé cielenie, tretie cielenie….(mohli by sme pokračovať), príspevky na feede, linkedIne či inzeráty na Profesii. Postupne vznikali tiež články o tom, prečo programovať v Elite (áno, aj na tie sme viedli fb reklamu). Pomaly sa nám striedali chalani na pohovoroch. Jeden backenďák už sedí za svojím počítačom.

pekná zbierka?

Na čo sme prišli

Hovorí sa, že kreativite sa medze nekladú, ale niekedy aj áno. Na úplnom začiatku, niekedy dávno, sme si pri hirovaní uleteli. Veľa lajkov a sexy engagement, ale žiadne CV. Pobavenie publika je super pri piatkovom uvoľnení, ale pri hiringoch sme o dosť náročnejší, takže sme zvolili druhú stratégiu. Menej vtipu a viac výpovednej hodnoty.

Spravili sme sériu postov, ktorá bola už vizuálom na prvú. Do vizuálu sme zahrnuli to, čo od programátora chceme. Dôležité je, aby vo vizuále bolo niečo programátorské. Buď ich priame oslovenie, alebo nástroje, s ktorými budú pracovať. Ostatné sa dá dopovedať v copy alebo v headline. Keď sme dbali na dodržanie týchto mini pravidiel, tak nám vznikol najúspešnejší post, za ktorým stojí najviac CVčiek.

Ale aby ste si nemysleli, že na hirovaní makalo len social oddelenie, tak tu je pár uletených gifiek od stola kreatívy. Slavo sa pustil do brainstormingovania s našimi programátormi a spolu zinscenovali vtipné videá, ktoré priamo ako ady nefungovali, ale mali aspoň úspech vo feede.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

A mimochodom, jeden frontend developer by tiež nebol na škodu. Ak ním si, tak pošli CV na job@eliteml.sk, alebo ak nejakého poznáš, daj mu echo, budem sa tešiť. Ak na teba neplatí ani jedno ani druhé, tak si toho frontenda ulovím sama a budem o tom písať dovtedy, kým tu nebude jeden sedieť 😉

Poslať CV