Odkedy v roku 2016 prišli na scénu Instagram Stories, tak ich popularita poriadne narástla. Neprepadli im len bežný užívatelia, ale ich silu si uvedomujú už aj značky. Každý deň si príbehy na Instagrame pozrie až 400 miliónov užívateľov a ak aj ty chceš zaujať svojich followerov pomocou takzvaných storiek, tak musíš poznať tieto triky, ktoré ti k tomu pomôžu a zvládneš ich bez ďalších zložitých aplikácií.

Viac farebných možností

Je to tak. Môžeš použiť viac farieb ako je základných 27, ktoré na prvý pohľad vidíš. Aby si sa k nim dostal, tak podrž prst na ktorejkoľvek farbe na spodku displeja telefónu. Objaví sa ti paleta plná farieb, z ktorých máš na výber. Môžeš to použiť ako pri pozadí, tak aj pri textoch. Instagram je skvelým miestom, kde môžeš ukázať svoju značku a preto je dôležité, aby sme zachovali aj v Stories paletu farieb značky.

Dúhový/ombré efekt

A keď sme už pri tých farbách… Nemusíš ostať pri jednofarebných nudných textoch. Stačí, ak napíšeš text, označíš si ho, prvavým prstom pridržíš ktorúkoľvek farbu na spodku displeja a ľavý palec podržíš na kurzore textu. Potom obidva prsty naraz potiahneš doľava a vualá! Máš dúhový textový efekt, ktorý pri prepínaní storiek zaujme nejedného používateľa.

Jednofarebné pozadie

Toto je naozaj veľmi jednoduché. Ak chceš napísať odkaz followerom, ale fotka je príliš rušivá, tak jednoducho odfoť akúkoľvek fotku, klikni na pero, následne na fotku a podrž na nej prst. Pozadie sa zmení na jednu farbu a ty môžeš písať. Žiadna veda.

Tieň textu

Ako inak ozvláštniť ešte svoj text? Vytvor mu tieň! Je to zas veľmi jednoduché. Napíšeš text, ktorý dáš bielou alebo čiernou farbou. Vytvoríš nový, ale rovnaký text, ibaže ho dáš inou farbou. Tieto dva texty potom preložíš cez seba a tieň je hotový!

Triky s gumou

Teraz, keď už poznáš všetky tieto Insta Story triky, tak máme pre teba ešte jeden posledný. Tak, ako vieš kresliť a písať, tak vieš svoju prácu aj vygumovať. Guma nemusí slúžiť len na opravu tvojich chýb, ale ak sa s ňou pohráš, tak dokáže vytvoriť pútavé storky.

Poznáš tieto triky? Taktiež si nezabudni pozrieť aplikácie, ktoré posunú stories na nový level.