Alebo 10 najzaujímavejších podujatí z marketingovo-mediálo- IT – dizajnového sveta, ktoré sa konajú tento rok na Slovensku. Tento blog nemá byť o tradičných marketingových konferenciách, na ktorých sa opäť stretneme. Ak ste z reklamy alebo raz chcete v niektorej pracovať, určite klikajte a sledujte rulezz.sk. Klientska strana sa najčastejšie stretne zase na Trend či HN konferenciách. Sľubný program hlási aj Marketing Life. Určite ich nepremeškajte. A my sa v našom blogu pozrieme na trochu neformálnejšie akcie, ktoré môžu kreativite, novým nápadom a inšpirácii pomôcť rovnako, ako dobre známe konferencie.

 

27. februára – 1. marca 2015  GameExpo a AnimeShow

Nám svet blízky. A ďalším reklamným tvorom zrejme tiež. Komixy vládnu nášmu deckému ja a milujeme ich. V Bratislave sa koná už niekoľko rokov Comics salón, AnimeShow aj GampeExpo so slušnou účasťou posledných ročníkov cez 12 000 návštevníkov. Sami sme sa ešte pozrieť neboli, no tento rok chýbať nebudeme. Výstavy komiksov, sekcia pre nangy a hry, turnaje v najnovších počítačových hrách, workshopy a zábava. Sem tam podivný okoloidúci tvor. Bude to show!

wp

18. apríl 2015  WordCamp Slovensko

Každoročne sa po celom svete organizujú obľúbené WordCamp konferencie v Bratislave pôjde už o 4.ročník. Cieľom tohto podujatia je prinášať čerstvé novinky a trendy, riešiť problémy pri používaní a rozširovať povedomie o populárnom redakčnom systéme WordPress.

bydesign

16. máj 2015 By Design Conference

Minulý rok organizátori priniesli Stefana Sagmeistra, tento roku dotiahnu Erika Spiekermanna, Jessicu Walsh, dvojicu Brosmind. Konferencia, kde spírki spievajú, publikum sa nenudí, kde aj ty môžeš stretnúť TOP grafických dizajnérov sveta.

form

2015 In The Midl Fórum

Dizajnérske fórum pre dizajnérsku verejnosť sa konalo minulý rok počas Designweeku a dúfame, že sa bude opakovať aj tento rok. Predstaviť svoju tvorbu a inšpirovať účastníkov prišli TaliaYstudio, Llot Llov, Cox & Grusenmeyer, Benjamin Hubert. Predstavili dizajn najľahšieho jedálenského stola na svete, svojráznosti švajčiarskeho produktového dizajnu aj tvorbu slovenských dizajnérov. Viacero princípov sa dá aplikovať aj do našej každodennej marketingovej tvorby.

1450111_429850173781958_1694569925_n

Jeseň 2015 Conversion Meetup

Neformálno-formálna konferencia o User experience, zbieraní a meraní dát, performance marketingu a e commerce. Neformálna skvelou atmosférou, formálna svojou profesionalitou. Opäť sa jedná o medzinárodnú konferenciu konajúcu sa v Bratislave a angličtine sa nevyhnete. Minulý rok účastníci zažili prezentácie a workshopy spíkrov ako Erica Reissa z FATDUXu, Stefana Konopatzkiho zo STILAGO, Gavina Taylora CARATu. Uvidíme, čo prinesie tento ročník.

14022_1032514466773964_594295479652453297_n

 jeseň 2015 Startup Weekend Bratislava, Košice a Žilina

Starupom sa neubránime. A prečo by sme to vôbec chceli. Svet inovácií nás zaujíma a pomáha nám aj v našej reklamnej brandži – pozerať sa na veci z iného uhla. Preto nezaškodí ísť sa „zrelaxovať“ a zapojiť spiace kreatívne bunky na podujatie ako je Startup weekend. Aj po minulé roky mnoho tímov malo člena z „nášho sveta“ a nebolo to na škodu. Všetko, čo robíme v praxi máme možnosť vďaka startup weekendu pretaviť do vlastného projektu. Je to jedinečná šanca na oživenie všetkých nápadov typu „prečo to len klient nevymyslel s tým produktom a službou takto… to by sa potom komunikovalo“, ktoré nám pri tendrových brainstormingoch chodia po rozume.

 

Pravidelne sa u nás koná:

Creative Mornings

Piatoček. Kávička. Raňajky. Stačí len vstať, usadiť sa a nechať do seba vlievať a vtláčať nápady zo zahraničia aj z domova. Ľudia, ktorí robia veci inak, dosiahli skutočné aj neskutočné veci vás nabijú energiou lepšie ako dvojite espresso. Také sú kreatívne rána. A z pracovného dňa vám nezoberú veľa. Konajú sa raz mesačne.

 

SUX fórum

Pravidelné stretnutie UX a UI dizajnérov a ľudí, ktorí sa tejto tématike venujú. Praktické prednášky, aktívna komunita, možnosť pýtať sa a dozvedieť sa. Každému, koho táto téma láka určite odporúčame.

 

Rubyslava

Neformálne združenie priateľov elegantného programovania všeho druhu. V Kafé Nervosa si vymieňajú skúsenosti, nadávaajú na problémy a skúšajú nové technológie. Najbližšie stretnutie je 26. február
fb event tu: https://www.facebook.com/events/799909950056653/

Java Group Session a WordPress meetup

Aj Javisti a wordpressáci potrebujú lásku. A stretnutia 🙂 Preto sa tieto aktívne komunity rozhodli vytvárať pravidelné Java Session a WordPress meetupy, kde si pravidelne medzi sebou sharujú skúsenosti, sem tam privítajú hosťa s prezentáciou. Naposledy sa tak streemovala prednáška javistu Alberta Martínez Ballesterosa: Elasticsearch and Logs Analytics a WordPress komunita privítala tvorcov Denníka N, ktorý tiež beží na tejto platforme.

Kam najradšej chodievate vy?