Najznámejší komunikátori plánujú zlúčenie

Najznámejšie ,,četovacie” platformy Facebook messenger, Instagram a WhatsApp messenger plánujú zlúčenie. Dva a pol miliárd užívateľov sa tak koncom tohto roka ocitne pod jednou strechou. Dôvodom rozhodnutia je obmedziť trieštenie publika medzi tri aplikácie. Facebook týmto krokom sľubuje aj zvýšenú ochranu súkromia užívateľov.

Čo to znamená pre inzerentov?

Určite zvýšenie dosahu pri targetovaní. Taktiež túto funkciu ocenia správcovia firemných stránok, ktorí musia často odpovedať na súkromné správy ako na Facebooku, tak aj na Instagrame. Týmto krokom sa už viac nebudú musieť ,,prepínať” z jednej stránky do druhej, ale všetko nájdu v jednom okne.

Spotify klepne po prstoch AdBlockerom

Nie je tajomstvom, že veľká časť príjmov Spotify je z reklamy, čo sa týka najmä neplatenej verzie. Keďže vysoké zisky tejto služby stále nedosahujú stanovené KPI, analytici sa rozhodli dočasne zrušiť účty užívateľom, ktorí súčasne so službou používajú aj AdBlock. Táto skupina tvorí globálne až 2 milióna užívateľov služby (1,3 % zo všetkých užívateľov). Tento krok nadobudne platnosť už v marci tohto roka. Inzerenti sa tak môžu tešiť, že ich obsah sa určite dostane k cieľovej skupine. A bežní užívatelia sa buď zmieria s tým, že ich zasiahne reklama, alebo začnú využívať platenú verziu služby.

Livestream už aj na Linkedin

Síce s oneskorením, ale predsa prichádza s livestreamom aj Linkedin. Momentálne sa služba iba testuje a tento mesiac ju platforma spustí len v USA v demoverzii. Kedy sa Linkedin live dostane ku všetkým 600 miliónom užívateľov, ešte nie je známe. Keď sa tak stane, tešiť sa môžu najmä organizátori konferencií a školení.

Nová sada emoji pre rok 2019

Facebook každý rok vypúšťa nové sady emoji a inak to nebude ani teraz. Aktuálne sa sústredí viac na ľudí s fyzickým znevýhodnením či ľudí inej farby pleti. Do skupinky obľúbených ,,smajlíkov” pribudnú invalidné vozíčky, načúvacie prístroje a pre obľúbenú ,,ľudskú ruku” doplní všetky farby pleti. Tak by sa nám banka smajlíkov mala rozrásť o 230 nových kusov.

Snapchat pre podporu umenia

Umenie v klasickej forme u mladej generácie vyprcháva. Preto sa spoločnosť Snapchat rozhodla posunúť svoju virtuálnu realitu na iný level. V rámci osláv Black history month bude celý mesiac v aplikácii simulácia galérie, kde užívatelia nájdu zaujímavé obrazy od černošských umelcov ako Gianni Lee, Bianca Pastel, Jessica Spence, Jameel Mohammed a iní. Takto si môžete prezrieť zaujímavé diela v sprievode hudby od Ivy Sole.

To je všetko zo šťavnatého februárového ,,soušlu”. Tešíme sa na ďalší mesiac 🙂