To, že Instagram stále rastie a je veľmi populárnou sociálnou sieťou, dokazujú aj posledné čísla. Nedávno sa mu podarilo prekročiť hranicu 1 miliardy používateľov. A Stories sa dostali na číslo 400 miliónov aktívnych denných užívateľov. Do aplikácie preto stále pribúdajú novinky, vďaka ktorým by sa mala stať ešte lepšou a multifunkčnejšou sieťou.

Novinky v Stories

Stories aj tento mesiac dostali niekoľko noviniek. Prvou z nich je možnosť pridania hudby priamo do vášho príbehu. Hudbu pridáte pomocou nálepky Music a následne vybratím skladby zo zoznamu. Pesničky môžete vyhľadávať podľa obľúbenosti, nálady, názvu a žánru. Zlou správou je, že táto nová funkcia zatiaľ na Slovensku nie je dostupná, ale mali by ju spustiť už nasledujúce týždne.

Instagram_Novinky_Júl

Veľkou novinkou bola ďalšia nálepka, ktorú si môžete pridať do svojich príbehov. Je to funkcia Q&A (Otázky). Máte možnosť spýtať sa svojho publika otázku, na ktorú potom súkromne odpíšu a vy to môžete prezdieľať do nového príbehu.

Instagram_Novinky_Júl

Vo svojej Instagramovej kamere nájdete nové filtre, ktoré boli navrhnuté značkami a influencermi ako je Ariana Grande, Buzzfeed, Liza Koshy, Baby Ariel a NBA. Týmto krokom by Facebook chcel viac tlačiť do popredia rozšírenú realitu. Používate Instagram filtre? 

Instagram_Novinky_Júl

Kategórie v Explore feede

Explore feed naďalej zostáva personalizovaný pre každého používateľa ako doteraz, ale v hornom páse pribudli organizované kategórie podľa záujmov. Pod nimi nájdete hashtagy, ktoré sú podľa Instagramu relevantné k danej kategórii. 

Instagram_Novinky_Júl

Videohovory už aj na Instagrame

Do direct message pribudla jedna veľká novinka. Videohovory umožňujú volať s 1- 4 ľuďmi. Nechýba ani možnosť multitaskingu, keďže počas videohovoru môžeš scrollovať Instagram, posielať správy aj postovať stories. Malou novinkou je aj možnosť prepínania účtov priamo v direct message.

Instagram_Novinky_Júl

Meranie aktivity

Time management prichádza aj na Instagram. V novej funkcii budete vidieť koľko času ste za posledných 24 hodín strávili na Instagrame. Budete teda môcť sledovať, či to už so scrollovaním nepreháňate, poprípade pri business účtoch to môže pomôcť pri stanovení ceny za spravovanie účtov. Taktiež v správach môžeš vidieť, kto je aktívny a kto nie. Túto možnosť si môžeš v nastaveniach vypnúť. Dostupné je už aj oznámenie na nástenke, že si už všetky posty za posledných 48 hodín videl, takže nemusíš scrollovať ďalej a dúfať, že objavíš niečo nové. 

IGTV

A na záver najväčšia novinka, s ktorou Instagram za posledné mesiace prišiel. IGTV umožňuje používateľovi vytvárať a sledovať vertikálne videá, ktoré môžu mať až 60 minút. Tieto môžete komentovať a lajkovať ako bežné príspevky. Keďže čoraz viac používateľov sleduje videá cez svoje smartfóny, tak je IGTV veľkou konkurenciou Youtube, pretože je na to jednoducho lepšie prispôsobená.

Instagram_Novinky_Júl

Ako vnímate IGTV? Zaujala vás táto novinka?